رونمایی از تولید مودم 4g با همکاری شرکت اتصال صنعت میانه

تولید مودم‌ مخابراتی 4G، با برند «لینوتک» برگرفته از فناوری ناب، پروژه‌ای است که تحقیق و توسعۀ آن بر عهدۀ شرکت اتصالات صنعت میانه بوده و تأمین، تولید آن را شرکت جهان الکترونیک مستقر در شهرک صنعتی شهر یزد انجام داده است. مودم‌های مخابراتی 4G برای اولین بار در کشور طراحی و تولید شد. این مودم‌ از سوی اپراتورهای بزرگ کشور اعم از ایرانسل، همراه اول و سایر شرکت‌های مصرف‌کنندۀ مودم‌ها به استفاده رسید. این مودم‌ها از نظر قیمت قابل رقابت با نمونه‌های خارجی آن هستند و ویژگی متمایز آنها استفادۀ دو منظوره از آن است که به لحاظ طراحی منحصر به فرد، هم به عنوان مودم جیبی و هم با قابلیت رومیزی بودن، قابل استفاده است.

پست بانک ایران حامی مالی این پروژه ملی بوده است که با ارائه تسهیلات، برای تولید این مودم‌ ارزشمند که جزو محصولات هایتک و دانش‌بنیان محسوب می‌شود، عمل کرد. به‌ زودی مودم‌های بیرونی(Out Door) نیز از سوی این مجموعۀ همکار در آیندۀ نزدیک به بازار عرضه خواهد شد.

تقاضای افزایش جدی تعرفه گمرکی برای ورود محصول مشابه

مودم 4G یک محصول دانش‌بنیان است که صفر تا صد، از طراحی تا تولید و عرضۀ آن توسط دو شرکت تولیدی ایرانی انجام شده است. تولید این مودم‌ها جزو معدود پروژه‌هایی است که بنا به انجام آغاز تا پایان کار آن توسط تیم داخلی به ویژه در ظرافت، طراحی و تکنولوژی تولید، انقلابی در صنعت کشور محسوب می‌شود.

شرکت‏های جهان الکترونیک و اتصال صنعت میانه با کمک هم این محصول را عرضه کرده و مجموعأ 200 نفر همکار که 75 درصد از آنها فارغ التحصیلان متخصص دانشگاهی هستند در این پروژه همراه بوده‌اند. در کمتر از یکسال نمونه‌های مهندسی و تست‌های این محصول انجام شد و طی شش ماه به تعداد زیاد عرضه شد.

«محمدمهدی افلاطونیان» مدیرعامل مجموعۀ جهان الکترونیک که در حاشیۀ مراسم رونمایی از تنها مودم4G  ساخت داخل، این اطلاعات را به دنیای اقتصاد می‌دهد، با توجه به سوابق گذشته و سابقه موفق این پروژه، پیشنهاد می‌کند که دولت و وزارتخانه‌های صمت و مخابرات به طور جدّی‌تری از توانمندی و دانش داخلی حمایت کنند و مطمئن باشند که مهندسان ایرانی این شایستگی را دارند که محصولاتی در کلاس جهانی عرضه کنند و اگر این حمایت‌ها ادامه داشته باشد، قطعأ می‌توان صادرات این محصول را هم داشت؛ چراکه این محصول به خوبی می‌تواند در کشورهای اروپایی و آفریقایی عرضه شود و نه تنها از نظر کیفیت و قیمت توجیه دارد بلکه می‌تواند بازارهای خوبی را برای تولیدات ایران در آن کشورها ایجاد کند.

او به طور مشخص این انتظار را دارد که هرگاه احراز شد شرکت‏ ایرانی قابلیت تولید محصولی را در کشور دارد وزارتخانه‌های مختلف اعم از صنایع و مخابرات به طور جدی با افزایش تعرفۀ واردات این محصول به صورت ساخته یا نیمه‌ساخته حمایت کنند. خواستۀ افلاطونیان این است که دولت شجاعانه از این قابلیت دفاع کند و نه تنها با اقدامات موردی بلکه با افزایش تعرفه، جلوی واردات آن محصول را بگیرد.

برتری کیفیت مودم 4G ایرانی

«محمد جابری» مدیریت عامل شرکت اتصال صنعت میانه در مورد روند طراحی و تحقیق و توسعۀ این محصول می‌گوید: حدود دو سال کار تحقیق و توسعۀ این محصول توسط تیم R&D شرکت اتصالات صنعت میانه شروع شد و از نیمه دوم سال 98 تولید افزون و تجاری‌سازی آن آغاز و محصول وارد بازار شد.

مودم4G  اولین محصول این شرکت است که به صورت عموم در بازار عرضه شده است. این مودم‌ها عمومأ با سیمکارت‌های موبایل کار می‌کنند و پیش از این، نمونه‌های خارجی آن در ایران استفاده می‌شد و بازار در اختیار مودم‌های چینی و برخی برندهای اروپایی بود. استقبال خوب اپراتورهای موبایل و دیگر مشتری‌های سازمانی مانند بانک‌ها و نیز کیفیت و قیمت قابل رقابت این مودم با نمونه‌های خارجی، این امید را داد که مودم‌های برند «مینوتک» برگرفته از فناوری ناب جایگزین مودم‌های خارجی موجود در بازار ایران شوند.

در مورد قیمت و تکنولوژی این مودم قابل ذکر است که آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا را ساپورت می‌کند و از لحاظ قیمت نیز قابل رقابت با نمونه‌های خارجی است. از دیگر سو، اقبال مشتری نشان دهنده آن بوده که از نظر قیمت و کیفیت توانسته است محصولی رضایت‌بخش باشد. در این میان، نکتۀ حائز اهمیت آن نیز، پشتیبانی و گارانتی این مودم است که با توجه به استقرار شرکت در کشور، قطعأ سرویس‌های خدمات و پشتیبانی و گارانتی با سرعت بهتری انجام می‌شود. در کنار کیفیت و قیمت رقابتی این محصول، نکتۀ حائز اهمیت در مورد آن، طراحی مودم است زیرا با وجودی‌که در سایز جیبی طراحی شده قابلیت مودم رومیزی را نیز دارد.

در سال 98 بالغ بر 50 هزار مودم 4G و برای سال آینده بالغ بر 200 هزار مودم در سه طبقه‌بندی مختلف از سوی شرکت‌های همکار تولید خواهد شد. ایده ساخت این مودم از جایی شروع شد که واحد تحقیق و توسعه شرکت اتصال صنعت میانه به مدت دو سال بر روی مفاهیم اینترنت اشیاء کار کرده بود که با توجه به تحریم‌های موجود و بازار خوبی که حوزه مودم داشت و بنا به تقاضای زیاد محصول، اقدام به ساخت شد.

حمایت و ارتقای صنعت هایتک، اولویت پست‌بانک ایران

به گفتۀ مدیرعامل شرکت اتصال صنعت میانه، در آیندۀ نزدیک پنج هزار واحد آموزشی کشور به این مودم‌های 4G تجهیز خواهند شد.

«بهزاد شیری» مدیریت پست بانک ایران در مراسم رونمایی از نخستین مودم 4G کشور در یزد، ضمن اظهار خرسندی از تولید موفقیت‌آمیز این مودم، به رسالت پست‌بانک ایران در قبال تولید صنایعی از این قبیل اشاره کرد: حمایت از دو حوزۀ  ITو ICT از مأموریت‌های مهم پست‌بانک است که در راستای رونق تولید و داخلی‌سازی صنعت به کار گرفته می‌شود. هدف نیز این است که در شرایط اقتصادی فعلی، ایران حتی در صنعت هایتک نیز ارتقا یابد و بتواند از این حوزه نیز به کل دنیا صادرات داشته باشد.

وی با بیان رسالت پست بانک ایران در حوزه IT و ICT، می‌گوید: انتظار است شرکت‌هایی چون جهان الکترونیک و اتصال صنعت میانه بتوانند پا گرفته و به کمک دانش و تکنولوژی، محصولات‌ خود را بومی کرده و به این طریق در توسعۀ کشور سهیم باشند؛ چراکه ارتقای تولیدات بومی، صنعت و اقتصاد کشور را از ریسک‌ ارتباطات بین‌المللی مصون می‌دارد.

صنعت هایتک جزو صنایع پرریسک است و پست‌بانک بدون در نظر گرفتن ریسک این صنعت به حمایت از آن پرداخت و همانطور که مدیرعامل پست‌بانک نیز اشاره کرد، هدفش این نبود که ریسک را اندازه‌گیری کند و به دلیل ریسک‌پذیری از حمایت چنین صنعتی چشم‌پوشی کند؛ زیرا این بانک برای کاهش وابستگی به خارج در تلاش است و در این میان، حمایت از صنایع بدون ریسک و تضمین‌شده از استراتژی‌های پست‌بانک نیست بلکه پست‌بانک سعی می‌کند در فرآیند تبدیل ایده به محصول، مطلوب‌ترین شرایط بهره‌برداری از خدمات بانکی به‌ منظور ارائه خدمات مالی و بانکی بهتر را تسهیل کند.

طبق گفته‌ او، گروهی از متخصصین دانشگاهی حوزه بانکداری و خدمات بانکی دیجیتال، نقشه راه بانکداری دیجیتال را در پست‌بانک در حال تدوین دارند که قطعأ یکی از راهبردهای آن، توسعۀ خدمات بخش IT و ICT است.